Goedgemutste Breicampagne

Goedgemutste Breicampagne

Brei of haak kleine mutsjes en breng die tot eind november binnen in een Veritas-winkel. Al deze mutsjes zullen eind januari/begin februari op de smoothies van Innocent staan in Delhaize, Carrefour en Colruyt. Per verkochte ‘goedgemutste smoothie’ gaat er € 0,20 naar Welzijnszorg.

Aan de slag!

Het is zo ver! Je mag opnieuw breien en haken, want ook dit jaar doet Welzijnszorg mee aan 'De Goedgemutste Breicampagne'.
Maar wat is dat nu en hoe werkt het? 

 

‘De Goedgemutste Breicampagne’ is een campagne van Innocent Belgium. 

Innocent Belgium vraagt elke winter aan honderden breiers in België om kleine wollen mutsjes te breien en die tegen eind november binnen te brengen in een Veritas-winkel. Ze doen dat om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een belangrijk maatschappelijk probleem, namelijk armoede. Want Innocent Belgium wil net zoals Welzijnszorg armoede in het licht zetten en hier actie rond voeren. Daarom dat wij al negen jaar partners zijn. 

Samen creëren we goedgemutste smoothies.

Iedereen kan en mag breien. Het is de bedoeling dat je al je gebreide mutsjes brengt naar een Veritas-winkel tegen eind november. Veritas stuurt alle mutsjes daarna op naar Innocent Belgium. Innocent Belgium telt en etiketteert elk mutsje. En tot slot zorgt ook Innocent Belgium dat ze op hun smoothies terecht komen en verdelen ze deze goedgemutste smoothies over heel Vlaanderen. Iedereen kan van deze vrolijke flesjes genieten van eind januari tot ongeveer midden februari in een Delhaize, Colruyt of Carrefour in jouw buurt.

Per verkochte goedgemutste smoothie gaat er dan €0,20 van de verkoopprijs naar Welzijnszorg en onze strijd tegen armoede. Handig toch? Jij betaalt er geen eurocent extra voor en toch heb je het goede doel gesteund. Bedankt! 

Opgelet: Deze goedgemutste smoothies zijn ook te vinden in AH. Spijtig genoeg zijn de verkochte smoothies in die winkels ten voordele van een goed doel uit Nederland. Wanneer je dus een goedgemutste smoothie ten voordele van Welzijnszorg wil kopen, kan je naar een Delhaize, Colruyt of Carrefour in jouw buurt.

Meer info en patronen

Resultaten

Dat breien en haken hip zijn, is al langer geweten. Het is fenomenaal om te merken dat er elk jaar meer mutsjes en dus ook meer inkomsten worden overhandigd aan ons. Nogmaals aan alle breiers en kopers een groot dankjewel! Lees hieronder de resultaten van de voorbije drie jaar.

Resultaat 2016

Maar liefst 108.408 mutsjes werden verkocht ten voordele van ons. En dat bracht ons een mooi bedrag op van
€ 13.008. 

Goedgemutste Breicampagne 2016
Resultaat 2017

Maar liefst 119.341 mutsjes werden verkocht ten voordele van ons. En dat bracht ons een mooi bedrag op van
€ 14.320. Dat is meer dan vorig jaar. Geweldig!

Goedgemutste Breicampagne 2017
Resultaat 2018

Maar liefst 120.235 mutsjes werden verkocht ten voordele van ons. En dat bracht ons een mooi bedrag op van
€ 14.428.20 . Alweer meer dan vorig jaar en beter kunnen wij het ons niet wensen.

Goedgemutste Breicampagne 2018