Welzijnszorg maakt werk van structurele armoedebestrijding in eigen land.

U bent hier

Bedankt voor uw warme actie!

de wamste week bedankt

Ruim twintig acties werden opgezet ten voordele van Welzijnszorg, Samen Tegen Armoede in het kader van De Warmste Week.  Sven Pichal, ‘De Inspecteur’ bij Radio2 hield een Soep op de Stoep op de Reyerslaan en bezocht in elke provincie een Soep op de Stoep.  Dat zijn prachtige reportages geworden.  Proficiat aan alle vrijwilligers die eraan meewerkten!

VISO Roeselare draaide in hun eigen ‘glazen huis’ verzoeknummertjes en haalde zo € 200 op.  Super! Ze vertellen zelf hoe dat allemaal ging:

VBS Sint-Pieter Kuurne bakte héél veel koekjes en haalde zo € 600 op, omdat onderwijskansen hun na aan het hart liggen.  Een warme dank jullie wel! 

Koekjes doen het altijd goed, want we snoepen allemaal graag.  Natuurschool Berkenboom De Ritsheuvel bakte er op los, met € 1 185 voor Samen Tegen Armoede als gevolg.  Beluister ook hun verhaal.

De school  VLS de Gulleboom organiseerde  in de Warmste Week een sponsorloop ten voordele van Samen Tegen  Armoede.  Met fierheid kunnen zij melden dat ze € 1 500 ingezameld hebben voor het goed doel.  Knap gedaan!

Niet alleen de studenten en leerlingen deden hun best.  De dames van serviceclub Zonta, area 5 (Oost- en West-Vlaanderen) wandelden  SAMEN met mensen in armoede situaties op een prachtige zondagmiddag door de Blaarmeersen en de Assels in Gent.  Dat is mooi, niet ‘voor’ maar ‘met’!  En goed voor maar liefst € 3 500.  Ze organiseren in de lente ook een symposium over vrouwen & armoede.  U hoort hier over hun actie en hun plannen, samen met Ellen van Welzijnszorg: 

En als afsluiter de ongelofelijke prestatie van Hogeschool Gent, waar alle studenten en afdelingen elk met hun eigen talenten aan de slag gingen en zo maar liefst € 10 000 ophaalden voor Samen Tegen Armoede. Wauw! 

Ook aan allen die hier niet met naam vermeld worden, van harte dank!  Samen Tegen Armoede, omdat armoede een onrecht is.

Sven's Soep op de Stoep