Welzijnszorg maakt werk van structurele armoedebestrijding in eigen land.

U bent hier

Directiewissel bij Welzijnszorg

“Welzijnszorg dankt Daniëlle voor haar jarenlange inzet en engagement. De organisatie heeft een stevige basis. De nieuwe weg die met de campagne ‘Samen Tegen Armoede’ ingezet is, zullen we verder bewandelen.” zo stelt Koen Trappeniers.

“Welzijnszorg brengt mensen samen, zorgt voor informatie over armoede voor jong en oud. De band met het middenveld is zeer sterk. Dat draagvlak voor de strijd tegen armoede verder uitbouwen en vertalen naar een structureel armoedebeleid, daar wil ik m’n schouders onderzetten. Welzijnsschakels, waar mensen in armoede zich verenigen met mensen zonder armoede-ervaring, telt ondertussen meer dan 150 actieve groepen. Daarmee is het logisch dat zij onze eerste en nauwste partner zijn.”

Om te besluiten wijst Trappeniers ook op de financiële situatie van de organisatie. “Ik erf een organisatie met een goede financiële basis. Dankzij duizenden particuliere schenkers kan Welzijnszorg zich waar maken als goed doel. De organisatie heeft zich de voorbije jaren meer dan gehandhaafd als goed doel, het is fijn om die erfenis van Daniëlle Colsoul verder te zetten.”