Solidair sparen

Oprechte solidariteit met sociaal zwakkeren, fundamenteel respect voor mens en milieu, duurzaam ondernemen.
Het zijn engagementen die expliciet zijn ingeschreven in de mission statement van VDK Spaarbank. Deze van origine Gentse bank werd in 1926 opgericht binnen de schoot van de christelijke arbeidersbeweging. Naast haar primaire financieel-economische taak meet VDK zich ook een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol toe.

In samenwerking met Broederlijk Delen, Werelsolidariteit, Incofin, Trias, Fairfin, Hefboom en Welzijnszorg biedt VDK een ethische spaarformule aan die aansluit bij de doelstellingen van Welzijnszorg: de SpaarPlus Rekening. Je krijgt als klant dezelfde intrest als op een klassieke spaarrekening, maar Welzijnszorg ontvangt van VDK op basis van de totale spaarinlage op deze spaarrekening commissie-inkomsten. De herbelegging van je spaarcenten gebeurt door VDK volgens specifieke duurzame criteria, en wordt jaarlijks door Forum Ethibel gecertificeerd.

Voor meer informatie over de SpaarPlus Rekening en hoe je Welzijnszorg hiermee steunt, kan je terecht in elke VDK-vestiging (VDK is als regionale bank voornamelijk actief in Oost- en West-Vlaanderen) of op de VDK-websitewww.vdk.be.

Vind je geen VDK-kantoor in je buurt. Geen probleem. Je kan deze rekening ook openen via de internetsitehttps://klant.vdk.be. Alle informatie over de openingsprocedure vind je bij de rubriek 'veelgestelde vragen' op de VDK-website.