Voer mee campagne

Voer mee campagne

Een inhoudelijke of fondsenwervende actie? Sportief, creatief of liever rustig aan? Met je groep of alleen? Hieronder vind je heel wat ideeën voor jouw lokale actie. 

Tips

  • Gebruik bij je uitnodigingen en folders de kleuren en logo's van Welzijnszorg. Deze vind je hier terug.  
  • Deel onze campagneboodschap via jouw kanalen. Zet onze campagne in de kijker en roep op om te steunen. Meer info vind je in onze sociale media-toolkit. 

Verdeel onze gratis materialen 

Tijdens de vorige campagnes gingen veel vrijwilligers op pad om campagnefolders, collecteomslagen en affiches te verspreiden. En wat bleek? In de regio's waar werd gebust, stegen de inkomsten voor Welzijnszorg gemiddeld 25%! Het is dus zeker de moeite om jouw stapschoenen aan te trekken. 

Bestel jouw campagnemateriaal 

 

Zet de campagne in de kijker

Maak in je onthaal, wachtzaal, stille ruimte of achteraan in de kerk een sfeervol hoekje rond de campagne. Nodig mensen uit om een campagnefolder te lezen, een gift te doen of zelf een (kleine) affiche thuis op te hangen. 

Bestel jouw campagnemateriaal

 

Doe mee met de postkaartenactie!

Liep jij al eens verloren in het digitale doolhof? Vind je ook dat niemand digitaal uitgesloten mag worden? Voeg een postkaart toe aan je bestelling in de webshop, schrijf er je boodschap en stuur je postkaart naar Welzijnszorg (geen postzegel nodig). 

Ga je met een groep aan de slag? Gebruik de praatplaat en stuur alle postkaartjes in één grote enveloppe naar Welzijnszorg, Huidevettersstraat 165, 1000 Brussel. Plak er postzegels op. Of lever je enveloppe op de regionale dienst af.

Meer info 

 

Organiseer een soep op de stoep

De klassieker: verkoop zelfgemaakte soep en vraag een vrije bijdrage in ruil voor een dampende beker lekkere soep. Succes gegarandeerd! 

Registreer je soepactie

 

Zet je benen in 

Zet je benen in en zamel geld in voor mensen in armoede.

  • Je kiest zelf je uitdaging: wandel, fiets, loop, dans, zwem…
  • Registreer je actie. Je krijgt van ons een actiepagina en een loopnummer.
  • Maak je actie bekend bij vrienden en familie en vraag hen je inzet te steunen met een gift.
  • Zet je beste beentje voor!

Registreer je sportieve inzet 

 

De armoedewandeling

Organiseer een armoedewandeling in jouw gemeente. Vraag de inhoudelijke voorbereiding aan via wandelingen@welzijnszorg.be, stippel een route uit en maak promotie. 

Extra tip: vraag de deelnemers om zich te laten sponsoren ten voordele van Welzijnszorg via ons zet je benen in-platform

Meer info over de armoedewandeling

 

De armoedequiz

Organiseer een armoedequiz in jouw gemeente. Het volledig uitgewerkte pakket kan je aanvragen via info@welzijnszorg.be.

 

De inleefweek

Wil je graag stilstaan bij het thema armoede maar het toch eens anders aanpakken? Dan is de Inleefweek Armoede iets voor jullie! De deelnemers aan een inleefweek gaan de uitdaging aan om 1 week rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft. €60 voor een volwassen persoon en €20 voor een kind. Zo ervaar je aan den lijve hoe het voelt om in armoede te leven. De inleefweek kan zowel online als offline worden georganiseerd.

Meer info over de inleefweek

 

Inleefatelier Iedereen gelijk in de wijk

Is een inleefweek een te grote drempel? Welzijnszorg ontwikkelde samen met Studio Globo een inleefatelier over armoede voor groepen volwassenen in Hasselt (10-20 deelnemers). Tijdens het spel kruip je in de huid van iemand uit de buurt. Je beleeft allerlei situaties die mensen in armoede dagelijks meemaken. Zo voel je zelf aan hoe complex de armoedeproblematiek is. Na het spel praten we na over onze ervaringen. 

Meer info hier of via inge.koekelkoren@welzijnszorg.be

 

Wees creatief

Organiseer een online boekenclub rond het boek Over het Leven, naai en verkoop mondmaskers, stort (een deel van) het inschrijvingsgeld van je jaarlijkse kerstfeest door aan Welzijnszorg… Jouw eigen actie kan je nu ook registeren. 

Registreer je actie 

Heb je nog vragen?

Neem contact op met jouw regiomedewerker.

Contact