Welzijnszorg maakt werk van structurele armoedebestrijding in eigen land.

U bent hier

Welzijnszorg in je testament

Ook als je er niet meer bent, kan je nog meer betekenen dan je denkt

Steeds meer mensen denken na over de dag dat ze er niet meer zullen zijn. Door het opstellen van een testament komt je geld terecht bij wie jij belangrijk vindt. Het is een geruststellend idee te weten dat alles goed geregeld is en dat je goed hebt nagedacht over de verdeling van je bezittingen. Naast familie en vrienden kan je ook Welzijnszorg opnemen in je testament. Zo geef je jouw nalatenschap een bijzondere bestemming die bij jouw persoonlijkheid past. En doe je iets blijvend voor een wereld zonder armoede.

Het duo-legaat: betaal minder successierechten

Het duo-legaat is een speciale vorm van nalatenschap. Het houdt in dat je als schenker een deel van je vermogen nalaat aan het goede doel. Door dit te doen genieten de andere erfgenamen vaan een fiscaal voordeel. Zeker wanneer het hier om verre familieleden gaat, of personen waarmee je een speciale band hebt.

“Mijn pensioen is niet geweldig hoog, maar ik geef in mijn eentje ook niets uit. Ik hoop dat er voor het goede doel een interessant bedrag over is wanneer ik overlijd. Al hoop ik ook nog even door te gaan!”  Simonne Alberts, Wuustwezel, 81 jaar, alleenstaand, geen kinderen  

Een legaat nalaten aan Welzijnszorg

Overweeg je om een legaat na te laten aan Welzijnszorg? Dan vertellen we je eerst graag meer over onze organisatie en laten we je kennis maken met onze werking en vele vrijwilligers.

Om een kennismakingsgesprek aan te vragen, stuur je een mailtje naar alda.jacobs [at] welzijnszorg.be (Alda Jacobs), verantwoordelijke legaten. Ze komt graag bij je langs of we verwelkomen je graag op het nationale of regionale kantoor in je buurt.

Gemoedsrust. Is dat niet waar we met zijn allen naar op zoek zijn?

Wel, ik heb in elke geval veel rust gevonden bij het opmaken van mijn testament. Oef! Eindelijk heb ik mijn uitstelgedrag overwonnen en mijn gedachten op een rijtje gezet.

In de gesprekken met mijn echtgenote en kinderen werd dit moeilijke onderwerp bespreekbaar. Het bracht ons zelfs dichter bij elkaar.

Iedereen was het er ook over eens om mijn favoriete goede doel als gift in mijn testament op te nemen. Zo kan ik mijn streven naar een betere wereld aan de toekomstige generatie doorgeven.

En ik heb meteen ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om nog een paar wensen voor mijn uitvaart op papier te zetten.

De notaris heeft me hierbij geholpen en voor de registratie van mijn testament gezorgd. Ik heb daarvoor 65 euro betaald. Geeft toe: een zacht prijsje voor eeuwige gemoedsrust. Ik kan het iedereen aanraden.

Jan Rachels, voorzitter vzw testament.be