Welzijnszorg maakt werk van structurele armoedebestrijding in eigen land.

U bent hier

Word vrijwilliger

Welzijnszorg steunt op de inzet van vrijwilligers om haar doelen te bereiken en armoede uit te sluiten. De vele mensen die zich inzetten voor Samen Tegen Armoede zijn van onschatbare waarde. Daarnaast rekent Welzijnszorg ook buiten de campagne op veel helpende handen, zowel voor als achter de schermen. We zijn dan ook altijd op zoek naar enthousiaste mensen die hun krachten en talenten willen inzetten om ons Welzijnszorg-team te versterken. 

Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Welzijnszorg vind je in deze informatienota   

Wil je vrijwilliger worden? Vul ons contactformulier in.

Vrijwilliger voor regionale dienst in Mechelen

Werk je punctueel en correct? Of steek je graag de handen uit de mouwen? Kan je goed omgaan met verschillende mensen? Kan je goed zelfstandig werken?

Vrijwillige lezinggever

Schrik je er niet voor terug om te spreken voor groepen? Wil je graag je eigen kennis over armoede delen? Wil je meehelpen om mensen ervan te overtuigen dat armoede een onrecht is en inzicht geven in deze problematiek?

Eventvrijwilliger

Ben je sociaal en een organisatietalent? Werk je graag mee aan het organiseren van events?

Ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting

Heb je persoonlijk ervaring met armoede en sociale uitsluiting? Wil je deze ervaring graag delen om de samenleving bewust te maken van armoede?

Dialoogondersteuner

Wil jij je talenten en ervaring gebruiken om Welzijnsschakels te ondersteunen bij het aangaan van een dialoog in de gemeente? Wil je zo groepen versterken om op eigen kracht in dialoog te gaan?

Administratief vrijwilliger

Werk je punctueel en correct? Kan je goed omgaan met verschillende mensen? Heb je een warme stem? Kan je goed zelfstandig werken?

Vrijwilliger om materialen uit te werken

Heb je een vlotte pen? Weet je als de beste hoe je kinderen kan boeien? Heb je bijzondere kennis over een bepaald armoedethema?

Vrijwilliger met bijzondere talenten

Ben jij een goede fotograaf? Sta je graag op een podium? Bloemschik je graag? Of heb je een ander talent dat je wil inzetten voor Welzijnszorg?

Inspraakvrijwilliger

Heb je zin om mee te denken over het bewegingswerk van Welzijnszorg in jouw regio? Of wil je graag jouw kennis inzetten in de selectie van de projecten die Welzijnszorg ondersteunt?

Samen Tegen Armoede-vrijwilliger

Ben je op zoek naar een actiegericht engagement? Wil je meewerken aan de campagne Samen Tegen Armoede?