Basisschool ’t Molenholleke in Heusden-Zolder krijgt raamtekening van Welzijnszorg voor actie tegen armoede

14/03/2024

Welzijnszorg voerde de afgelopen maanden campagne met de slogan ‘De strijd tegen armoede winnen we samen’. Bij de campagne hoorde ook een schouder aan schouder fotowedstrijd. De foto van lagere school ’t Molenholleke werd, na stemming van het publiek, verkozen tot leukste foto. De school krijgt daarom een raamtekening van Welzijnszorg. 

“We doen elk jaar mee met de campagne van Welzijnszorg. We namen een schouder aan schouder foto met de leerlingen en deden een Soep op de stoep ten voordele van Welzijnszorg.  We vinden het belangrijk om armoede hier en in de rest van de wereld onder de aandacht te brengen,” vertelt Sara Bellinkx, leerkracht van het eerste leerjaar in 't Molenholleke. “Het is fijn dat Welzijnszorg onze inzet ook waardeert. De raamtekening krijgt een prominente plek aan de ingang van de school, zodat iedereen ziet dat wij samen de strijd aangaan tegen armoede.” 

Inge Koekelkoren, regioverantwoordelijke van Welzijnszorg, benadrukt het belang van de vele lokale actievoerders in Limburg. “Onze vrijwilligers hebben de afgelopen maanden onvermoeibaar campagne gevoerd, geld ingezameld en solidariteit getoond door schouder aan schouder te staan. Limburgse scholen, parochies, verenigingen hebben opnieuw getoond dat armoede een onrecht is waar actie tegen nodig is.” 

De raamtekening werd eerder ook al aangebracht op het kabinet van Vlaams minister van armoedebestrijding Benjamin Dalle. De raamtekening symboliseert het draagvlak voor structurele armoedebestrijding.

Door dezelfde raamtekening op de school en het kabinet aan te brengen, verbindt Welzijnszorg de vele actievoerders met de politieke wereld die de touwtjes in handen heeft om armoede structureel aan te pakken.   

De campagne 'De strijd tegen armoede winnen we samen' focuste op het belang van investeringen in sociale systemen, diensten en mensen. Armoedebestrijding is een investering voor de toekomst.  

Ook in ’t Molenholleke is er aandacht voor armoede op school. Bellinxk: “In onze school proberen we bewust te zijn van welke gevolgen armoede heeft op kinderen en hun ouders. We houden rekening met onze kosten en proberen een brug te zijn naar organisaties waar gezinnen terecht kunnen voor ondersteuning.”  

"We streven naar een samenleving zonder armoede, uitsluiting, racisme en discriminatie," concludeert Koekelkoren. "Vrijwilligers en het maatschappelijk middenveld spelen een cruciale rol in het bereiken van deze doelen. We hopen dat beleidsmakers overtuigd raken dat we de strijd tegen armoede alleen samen kunnen winnen." 

 

>> Bekijk het filmpje van de onthulling op onze Facebookpagina