Welzijnszorg maakt werk van structurele armoedebestrijding in eigen land.

U bent hier

Stoot armoede uit! Geen CO2

Mensen met een laag inkomen in België zijn in de eerste plaats bezig met overleven. ... Ze hebben vaak de mogelijkheden niet om naar een betoging te gaan. Maar: ze willen ook gezond eten. Ze dromen van een geïsoleerde woning, lage energiekosten én milieuvriendelijk vervoer.

Mensen in armoede zijn vaak ook mensen met een migratieachtergrond. Sommigen hebben aan den lijve ervaren wat klimaatveranderingen en ecologische rampen veroorzaken.  Grondtekort, droogte, overstromingen, conflicten,…  Mensen in armoede in het Zuiden zijn vaak de eerste slachtoffers van de klimaatveranderingen of gaan er voor op de vlucht. 

Ook wie minder mobiel is of op leeftijd of niet kan aansluiten bij een klimaatmars om één of andere reden,
kan via een houten wasknijper symbolisch aanwezig zijn. De Welzijnsschakels dagen alle klimaatbetogers uit om houten wasknijpers op hun kledij te spelden met hierop de namen van mensen met en zonder migratiegeschiedenis, die een sociaal klimaatplan steunen, maar niet op de betoging geraken. 

Hierbij  de link waarop je namen moag doorsturen die wij zullen dragen op de klimaatbetoging van 15 Maart: https://goo.gl/forms/wZf1ytdelQzRd3oW2 . We zagen al honderden namen binnen komen! Supertof dat zoveel mensen een sociaal klimaatbeleid steunen. Laat jullie stem klinken, ook als je er niet bij kan zijn. Stoot armoede uit, geen CO2!