Welzijnszorg sluit campagne af met raamtekening op kabinet van minister van armoedebestrijding.

21/02/2024

Welzijnszorg voerde de afgelopen maanden campagne met de slogan ‘De strijd tegen armoede winnen we samen’. Daarmee wil de beweging tegen armoede een krachtig signaal geven dat er meer geïnvesteerd moet worden in armoedebestrijding.  Als afsluiting van de campagne ging Welzijnszorg langs bij de Vlaamse minister van Armoedebestrijding, Benjamin Dalle. Op het kabinet werd een raamtekening aangebracht.  Koen Trappeniers, directeur van Welzijnszorg, benadrukt het belang van deze actie: "Onze vrijwilligers hebben de afgelopen maanden onvermoeibaar campagne gevoerd, geld ingezameld en solidariteit getoond door schouder aan schouder te staan. Deze raamtekening is een symbolische uiting van het draagvlak voor structurele armoedebestrijding."

25 aanbevelingen

Naast de visuele boodschap heeft Welzijnszorg ook haar memorandum overhandigd aan Minister Dalle, met daarin 25 concrete aanbevelingen voor een effectief armoedebeleid. Trappeniers benadrukt het belang van investeringen in sociale systemen, diensten en mensen: "Het is tijd om armoedebestrijding te beschouwen als een investering in onze toekomst. We herhalen onze eerdere aanbevelingen, waaronder een leefbaar inkomen voor iedereen, invoering van een maximumfactuur in het secundair onderwijs en meer sociale woningen." Daarnaast roept Welzijnszorg op tot meer investeringen in volwaardige werkgelegenheid, ruimte voor hulpverleners om samen met mensen oplossingen te vinden, en aanwervingen van ervaringsdeskundigen bij overheidsinstanties. Ook pleit de organisatie voor collectieve oplossingen voor een rechtvaardige klimaattransitie en meer aandacht voor het belang van openbaar vervoer in de strijd tegen vervoersarmoede. "We streven naar een samenleving zonder armoede, uitsluiting, racisme en discriminatie," concludeert Trappeniers. "Vrijwilligers en het maatschappelijk middenveld spelen een cruciale rol in het bereiken van deze doelen. We hopen dat alle beleidsmakers overtuigd raken dat we de strijd tegen armoede alleen samen kunnen winnen."

Meer informatie

Lees het volledige memorandum. Lees meer over de campagne: de strijd tegen armoede winnen we samen Neem contact op met annabel.cardoen@welzijnszorg.be 0497 13 55 87