Vrijwilliger giften- en legatenwerking

We zoeken een vrijwilliger voor onze giften- en legatenwerking. 

Voor ons kantoor in Brussel zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger die houdt van communiceren per telefoon en mail (M/V/X)

Welzijnszorg vzw is een sociaal-culturele beweging die zich samen met vrijwilligers, sociale organisaties en mensen in armoede inzet voor een samenleving waarin rechtvaardigheid en solidariteit op een breed draagvlak kunnen steunen.

Wil jij je, samen met ons, inzetten om armoede in Vlaanderen en Brussel uit te sluiten? Dan ben je misschien wel dé vrijwilliger die we graag verwelkomen.

Wat ga je doen?

Samen met de verantwoordelijke Filantropie & Partnerschappen bouw je een warme community uit van schenkers en mensen die ons willen opnemen in hun testament. Je communiceert vooral telefonisch en per mail. Je registreert jouw communicaties in ons CRM-systeem. 

Contact leggen met kandidaat-erflaters per telefoon en e-mail
Nadat de kandidaat-erflaters van ons de eerste informatie hebben ontvangen over nalaten aan Welzijnszorg, koppel je even terug naar hen om te informeren of we verder nog iets kunnen betekenen. Je brengt de moeilijke materie rond legatenwerving op een eenvoudige en vertrouwelijke manier over en je gaat hierover in gesprek.

Opvolging van de schenkerscommunicatie per telefoon en e-mail
Ook schenkers benader je empathisch, met veel gevoel voor de eigenheid van elk persoon. Je helpt hen ook om acties op te zetten binnen het programma ‘deel je genoeg’ als ze ervoor kiezen om dit niet via de website te doen.

Wie ben jij?

 • Je communiceert vlot en overtuigend zowel schriftelijk als telefonisch.
 • Je gaat discreet om met vertrouwelijke informatie.
 • Je bent empathisch.
 • Je hebt een groot gevoel voor ethiek en rechtvaardigheid.
 • Je bent gedreven om resultaten te behalen.
 • Je werkt nauwkeurig.
 • Je kan aan de slag met de meest courante PC-toepassingen.
 • Maar vooral: je hebt er ongelooflijk veel zin in!

Wat bieden wij jou?

 • Boeiend en maatschappelijk relevant vrijwilligerswerk waarmee je echt het verschil kan maken voor onze organisatie en mensen in armoedesituaties.
 • Een fijne werksfeer en enthousiaste collega’s en dat op wandelafstand van het station Brussel-Zuid.
 • Een vrijwilligersovereenkomst voor een dag per week (bij voorkeur op dinsdag), terugbetaling van de verplaatsingskosten en een verzekering voor het vrijwilligerswerk.
 • Je kan ook deelnemen aan vormingsmomenten van of voor onze organisatie.

Jij hebt er zin in?

Solliciteer dan snel voor 15 mei met een mailtje naar vacature@welzijnszorg.be tav Chris De Cock, verantwoordelijk voor Filantropie & Partnerschappen.

Op basis van je motivatiebrief zal een eerste selectie gemaakt worden. Ben je geselecteerd dan hebben we in juni een gesprek in Brussel.

Heb je nog vragen? Bel gerust met Chris op het nummer 0471 77 21 34

Wij maken werk van een diversiteitbeleid (gender, culturele achtergrond, leeftijd...)

 

download de vacature als PDF