Postkaartenactie

Liep jij al eens verloren in het digitale doolhof? Vind je ook dat niemand digitaal uitgesloten mag worden? 

Digitale uitsluiting reikt veel verder dan geen toegang hebben tot internet of niet goed met een laptop of smartphone kunnen werken. In een wereld waarin steeds meer digitaal gecommuniceerd en aan dienstverlening gedaan wordt, worden mensen die digitaal niet mee kunnen ook uitgesloten van de maatschappij. 

Welzijnszorg gaat met de overheid en organisaties in gesprek. We vragen hen om mee te stappen in het verhaal dat iedereen moet toegang hebben tot de diensten die ze aanbieden en een concreet engagement aan te gaan.

Daarom willen we deze campagne zoveel mogelijk briefkaarten verzamelen: om een sterk signaal te geven aan de overheid en organisaties dat digitale uitsluiting een onrecht is. 

Samen tegen armoede, samen tegen digitale uitsluiting.

Postkaarten

Bestel dus vandaag nog jouw postkaarten, deel ze uit tijdens activiteiten, aan familie en vrienden, op school, tijdens de viering... en stuur ze naar Welzijnszorg (geen postzegel nodig). 

Bestel postkaarten

Praatplaat

Ga je graag nog een stapje verder? Zet de postkaarten op de agenda van jou volgende activiteit en ga in gesprek met behulp van de praatplaat. 

 

Download de praatplaat

Extra 

Anderstaligen in je groep? We vertaalden de vragen van de praatplaat

Niet vergeten: de ingevulde postkaarten terugsturen

  • de postkaarten moeten ten laatste op 15 januari 2023 terug bij ons zijn. Zo hebben we nog de tijd om alles te verwerken voor ons slotmoment van begin februari. 

Nog vragen? 

Neem contact op met onze regionale medewerkers. Zij helpen je graag verder. 

Neem contact op