Samen solidair tegen armoede

Om onze grote droom waar te maken, een samenleving zonder armoede, hebben we iedereen en alle vormen van solidariteit nodig. Voer dit najaar samen met ons campagne.

Samen solidair tegen armoede

Het is een grondrecht om te kunnen leven in menselijke waardigheid. Een recht dat geldt voor iedereen, zonder onderscheid. Om dat recht waar te maken, is er solidariteit nodig.  De solidariteit die de overheid organiseert via belastingen en sociale zekerheid.  Maar ook  de solidariteit tussen mensen onderling. Om onze grote droom waar te maken, een samenleving zonder armoede, hebben we iedereen en alle vormen van solidariteit nodig. Met deze solidariteitscampagne willen we alles wat er al gebeurt erkennen, in de kijker zetten én versterken.

Lees de volledige campagnetekst

Maak kennis met de campagne op een van onze startmomenten.

Kom ontdekken wat solidariteit allemaal kan betekenen. Ons solidariteitsfestival biedt op een interactieve manier informatie en animatie. In een feestelijk decor maak je kennis met de verschillende campagnepartners en campagneprojecten. Je krijgt tips om zelf aan de slag te gaan en kan campagnematerialen inkijken en bestellen. 
Hoe ervaren mensen solidariteit? Wat kunnen we doen om solidariteit te versterken? We motiveren je om samen met ons tegen armoede te strijden. Samen maken we het verschil!

Het overzicht van alle startmomenten vind je hier. 

Tijd voor actie...

Alleen of in groep?

Op de markt, in de klas, in groep of in de kerk?
Enkele minuutjes, vier weken lang of avondvullend?
Eerder bescheiden of wil je het van de daken schreeuwen?

Op welke manier je ook campagne wil voeren, we hebben materialen en modellen om je op weg te helpen. 

Kijk, kies, download of bestel materiaal in onze webshop.

Wat kan je doen?

Weet je niet waar beginnen of zit je met vragen?

Neem contact op