Inleefweek armoede

Wil je graag stilstaan bij het thema armoede maar het toch eens anders aanpakken? Dan is de inleefweek armoede misschien wel iets voor jou! De deelnemers aan een inleefweek gaan de uitdading aan om één week rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft. Dat komt neer op 60 euro voor een volwassen persoon en 20 euro voor een kind. Zo ervaar je aan de lijve hoe het voelt om in armoede te leven.

  • Zelf een inleefweek organiseren? Welzijnszorg ontwikkelde hiervoor een pakket. In deze doos vinden jullie alles wat jullie nodig hebben voor de organisatie van een inleefweek voor 18 gezinnen. Meer info over de aanpak en kostprijs vind je in deze flyer
     Wil  je je groep inschrijven of heb je bijkomende vragen? Ga naar het contactformulier.
  • Zelf meedoen aan een inleefweek? Je engageert je om één week te leven met een beperkt budget (afhankelijk van je gezinssituatie), 60 euro voor een volwassen persoon en 20 euro voor een kind. Met dit budget betaal je voeding, ontspanning, brandstof, en alle (onverwachte) kosten die je tijdens de week zal tegenkomen. Je houdt je ook aan enkele leefregels . Je komt naar een intake- en een slotmoment, die ervoor zorgen dat je helemaal ondergedompeld wordt in het thema armoede en je ervaring nog intenser maken. Deze activiteiten gaan meestal ’s avonds door. Onderaan vind je een overzicht van de geplande inleefweken. Schrijf je hier in voor de inleefweek  in jouw buurt.
  • Organiseer je al een inleefweek met ons pakket? Op een afgesloten gedeelte  van de website vind je extra methodieken en materialen. Na het invullen van de login en het paswoord heb je hier toegang toe.   

 

Postcode Gemeente Start- en einddatum Organisator + meer info
1000 Brussel 16/3/'19 - 23/3/'19 OKRA  (enkel voor personeel)
2320 Hoogstraten 22/3/'19 - 29/3/'19 OCMW en Welzijnsschakel 't Ver-Zet-je
2870
2890
2880
Puurs-Sint-Amands en Bornem 21/9/'19 - 27/9/'19 Welzijnsschakel De Schakel in samenwerking met Puurs-Sint-Amands en Bornem (enkel op uitnodiging)
8810 Lichtervelde nog te bepalen KWB Lichtervelde

 

Schrijf je in voor een van deze inleefweken.